Gig- helg

Jag har så mycket att göra, men väntar på att Michell ska vakna eftersom det kräver att vi kan ta oss iväg.
Vad passar då bättre än att skriva lite blogg? Jag är av diverse olika anledningar RIKTIGT dålig på att skriva om aktuella händelser och dokumentera dem då de sker.
 
I detta inlägg tänkte jag skriva om Hjältarnas hus galan och helgen då jag och Filippa var på en liten "mini-turne'" . Det var en sådan minnesvärd upplevelse!
 
Fredagen den 19/5 började med att Filippa fick vara ledig ifrån skolan ( dock var det ju i form av ett slags studiebesök, kan man väl kalla det eftersom hon går musiklass:) Det var en superfin dag och vi åkte tillsammans till Hjältarnas hus-invigningen som var utomhus. Det hade regnat bara så sent som kvällen innan så det var en otrolig tur att det blev sådant bra väder. Morgonen bestod av två tjejer i badrummet så de övriga fick hålla sig och hålla sig undan😂 Mkt viktigt med klädval och frisyr för de tre olika tillfällena. Detta hade planerats i minsta detalj!
 
 
Vi fick äran att innan gig gå en rundtur i det fantastiska huset som upprättats på nus för att sjuka barn och deras familjer ska kunna vara nära varandra under sjukdomsförloppet. 
Efter det spelade jag och Johan några låtar på scenen och sedan framförde jag, Johan och Filippa "boom clap" tillsammans. Johan är ju svår att få på bild, men här lyckades jag!
 
 
Dagen efter bar det iväg till Tegskyrkan för en utomhus-sommarspelning. Det var lika bra väder som tur var! 
 
 
Sedan följde ett ganska hektiskt schema som jag tycker det är nyttigt att få uppleva för dagens unga som vill ha en framtid inom underhållningsplattformen. Vi åkte direkt efter spelningen till Nolia för soundcheck där hjältarnas hus-galan skulle hållas under kvällen. Nu hade vi ju lyxen att ha anläggning och ljud/ ljustekniker på plats vilket inte alls är något som är givet i denna bransch. Ofta är det släpa, bära och packa själv som gäller.
Efteråt skyndade vi oss hem ( var ju ganska nära iof) och duschade och bytte om till kvällen, sedan var det bara att åka tillbaka. Vi skulle också få äta supergod mat emellan gig- tillfällena.
 
 
På plats var live-bandet som vi skulle få spela med. Det var verkligen full uppsättning och så roligt för både mig och Filippa att stå på en sådan proffsig scen tillsammans med dessa kompetenta musiker! Hela kvällen var väldigt lyckad och det är ju något speciellt att som barn få vara uppe sent i en miljö man kanske inte brukar vara, men ändå känna sig trygg (ska understrykas.)
Det var så jag själv växte upp så det har alltid varit naturligt för mig att befinna mig i musiksammanhang med en musicerande förälder. Jag såg aldrig mina föräldrar dricka och det ska absolut aldrig mina barn behöva se mig göra heller! 
Tänk att som ung få träna att stå på en stor scen där allt är på riktigt och spela för människor du inte känner, sedan på toppen av detta få massa applåder. Det borde alla barn få uppleva! Jag tror man växer något enormt bara genom att utmana sin nervositet och ställa sig där uppe.....
 
Nu är det dags för resten av dagens måsten! Hejhej
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: